USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
İlçeler

NİKSAR`DA ‘HZ. PEYGAMBER VE İNSAN ONURU’ KONFERANSI

NİKSAR`DA ‘HZ. PEYGAMBER VE İNSAN ONURU’ KONFERANSI
19-04-2013 18:35
Google News

Niksar`da İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu tarafından ‘Hz.Peygamber ve İnsan Onuru’ konulu konferans verildi. Fatih Camii Müezzini Adem Özdemir tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşma yapan İlçe Müftüsü Ali Canbolat; ``Böyle bir gecede bu salonu hınca hınç dolduran tüm Niksarlılara teşekkür ederim. Bu gecede bizi yalnız bırakmayan hocamız Ömer Döngeloğlu`na ve İl Müftü Yardımcımız Selahattin Şanver`e teşekkür ediyorum`` diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

 

İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver ise yaptığı konuşmada Niksar`da yedi yıl görev yaptığını belirterek, Niksar`ı hiç unutmadığını belirtti. Şanver yaptığı açıklamada;``Dışarıda yağan kuvvetli yağmura rağmen burayı bu şekilde dolduran Niksarlılara teşekkür ediyorum. Bu görüntüye hiç yabancı değilim. Yedi yıl burada görev yaptım. Her sene bu kutlu doğum coşkusunu bu kalabalık ile yaşadık. Bizler, iyiyi kötüyü ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruyu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini o rahmet peygamberinden öğrendik” dedi.

Konuşmaların ardından Niksar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan koro konferansı izlemeye gelen vatandaşlara ilahi dinletisi ile yürekleri okşadı.

İlahi dinletisinin ardından ``Hz. Peygamber ve İnsan Onuru`` konulu konferans için kürsüye gelen Ömer Döngeloğlu, kendisinin Zile`li olduğunu belirtirek, Niksar`dan evli olduğunu belirtti.

Konferansı veren Döngeloğlu, “Bireyin özgürlüğü diyerek, bireyi kutsallaştırıyorlar. Birey kutsal bir varlık değildir. Evliye muamelesi yapıyorlar, yapmayın” dedi. Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunan Döngeloğlu, “Peygamber Efendimiz insandı. Ayakkabısını bile eliyle dikmiş. Resulullah Ali’yi çağırsaydı şunu dik dese Hazreti Ali ayakkabıyı diker mi dikmez mi? Canını verir. Allah için canını istedi, ama kendisi için ayakkabısını diktirmedi. Şimdi bize bir bakın. Bir hoca efendi, hacı efendi olun. Hele bizim gibi laf cambazı bir televizyon hocası olun, kırk tane hizmetçiniz var. Evliya muamelesi yapıyorlar, yapmayın. Kul gibi yaşamış Hazreti Muhammed Mustafa. Ayakkabısını Hazreti Ali’ye vermemiş Peygamberin şimdi milleti, hacıdır, hocadır diye havalarda uçuşturduğumuz bir güne kaldık” ifadelerini kullandı.

 “MUSLUKLAR BİZİM EVDE ABDEST ALACAK ADAM ARIYOR”

`Musluklar bizim evde abdest alacak adam arıyor` diyen Döngeloğlu, şöyle devam etti: ``Resulullah Aleyhisselam sakin bir adamdı, hayatta yiyeceği bütün vurgunu yemişti çünkü. Ufak dalgalar peygamberi heyecanlandırmazdı. Onun ruhunu heyecana getirecek şeyler, ancak cennetten ve cehennemden haberler olmalıydı. O zaman kadın olmak ne zor, şimdi de kadınların işi zama o zaman daha zordu. Mesela evde yemek mi pişireceksin, su bulman lazım. Su nerede? Evde sular yoktu. Şimdi bizim evde 3-4 tane musluk var. Musluklar bizim evde abdest alacak adam arıyor. O zaman su bulmak için Mekke kuyularını gezeceksin, kilometrelerce sırtında taşıyacaksın.``

 “BİREYİN ÖZGÜRLÜĞÜ DEDİLER, BİREYİ KUTSALLAŞTIRDILAR”

Bireylerin kutsal bir varlık olamayacağını kaydeden Döngeloğlu, ``Bireyin özgürlüğü dediler, bireyi kutsallaştırdılar. Birey kutsal bir varlık değildir. O kadar abartmayın bireyi. Komşu, akraba, arkadaş, aile olmadan hiçbir işe yaramazsın sen. Onun için benim hayatım deme, bizim hayatımız de. Allah Ali’yi her adamın kapısına koymazmış. Ali gibi çocuklarınız olsun istiyorsanız, sokakta kalmış yetim Muhammedleri bulmalısınız, yetim çocuklara el uzatmalısınız. Elin sahipsiz, yardıma muhtaç çocuklarını uyuşturucu tüccarlarının, silah kaçakçılarının, cinayet şebekelerine yem etmeden kurtarırsanız bir çocuğu, Allah’ta senin evine bir Ali bırakır korkma. Allah da sana Ali gibi çocuklar verir iki dünyada da göz aydınlığı olacak. Kimsesiz bir çocuğa bakmazsan Allah da senin çocuğuna bakmaz. Dershane dershane dolaştırırsın, bir tane üniversite kazanamazsın`` şeklinde konuştu.

Konferansın ardından Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ve Belediye Başkanı Duran Yadigar günün anlam ve önemini binayen plaket ve Niksar`ı tanıtan set armağan ettiler.

 

Konferansa, Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Duran Yadigar, İlçe Emniyet Müdürü Murat Mutlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, İl Genel Meclis üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, din görevlileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
E-GAZETE TÜMÜ
aydem
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45